fredag 31 augusti 2012

Fredag fredag!

Visa detaljinformation

 

Längtar lite extra till denna dag nu när det är jobb upp till öronen. Imorgon ställs inga väckarklockor, inte behöva väcka trötta barn som hellre vill sova. Imorgon vaknar vi av oss själva…eller när lillebror vill gå upp.

Sedan blir det barnkalas för hela slanten både lördag och söndag.

tisdag 28 augusti 2012

Meja & Noah

imageimage

Älskar er till månen och tillbaka

måndag 27 augusti 2012

K som i kille…

imageimage

Genusperspektiv är något som diskuteras på förskolan. Vi som har två barn av olika kön kan se likheter och även olikheter hos de båda.

Saker som Noah gjorde när han var i samma ålder som Meja exakt likadant, där det inte finns en chans att han har sett sin storasyster göra det.

Hur olika de kör en docksulky. Meja med en varsam hand sakta och försiktigt. Ser till att dockan sitter bekvämt. Noah kör i racerfart, kastar omkring docksulkyn där dockan ramlar ut och avslutar med att snurra på hjulen när det hamnar upp och ner.

Det är skillnad på en kille och tjej hur mycket man arbetar på att sudda ut gränserna mellan dem. Meja har erbjudits både bilbana och radiostyrda bilar. Noah har spis och dockvagnar på sitt rum. Men ändå väljer de att leka med med det de gillar bäst. Meja med sina små dockor och Pet shop djur och Noah med sina bilar. Klart att alla barn ska erbjudas att leka med allt utan att det klassas som grabbigt eller tjejig, men själva valet ligger hos barnet vad de väljer.

söndag 26 augusti 2012

Kräftkalas

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Igår var det det årliga kräftkalaset på landet. Ett triathlon blev ett duat lon med cykling, löpning och simning i kanalen. Frusna kom de tillbaka och värmde sig i bastun.

Fördrink och snacks avnjöts i kvällssolen, kräftor i mängder med många visor till. Meja var helt tokigt i kräftor så till nästa gång får vi köpa dubbel mängd för att man ska få några själv.

Idag var vi bjudna på lunch hos min syster med familj och där träffade vi pappa och Ewa som var i stan på besök.

onsdag 22 augusti 2012

Kvällens Noah

Noah är en hejare på datorer…precis lik sin far. Det är väl bara tålamodet som skiljer dem. Noah skulle kunna sitta framför dator hela tiden om han fick välja, men det får han inte.

Efter middagen med brunsås i hela ansiktet behövde Noah ett bad.

- Noah, ska vi bada? frågar jag

- Nä daato!

- Nej, inte spela dator. Det är mammas dator.

- Nää

- Vems dator är det då?

- Ooas daato.

tisdag 21 augusti 2012

Prinskorven med plirig blick…

image

Bus blick och rackartyg

hittar på saker till och med i smyg

Vem kan motstå dessa ögon blå

och bli arg på buset då

 

måndag 20 augusti 2012

Våran skoltjej!

image

Meja har haft en jättebra första dag. Att börja ettan innebär ett schema med svenska, matte, no, so, musik och gymnastik. Lite mer på riktigt. Vi fick mycket papper med hem att fylla i och skriva under. Imorgon vankas redan skolfotografering.

“Det ska bli roligt att gå i skolan igen!”

image

Idag startar att igen efter ett långt sommarlov. Meja ser fram emot att träffa fröken och klasskompisar. Med nya skolväskan på ryggen traskar hon iväg.

söndag 19 augusti 2012

Det gäller att njuta…

imageimageimageimage

I eftermiddags packade vi fika och badkläder, hämtade Meja från ett kalas och åkte ut till landet för att bada. 20 grader i vattnet men blåsigt i luften. En solcellslampa fick agera mikrofon där Noah showade på stranden. Det är bäst att passa på för vem vet om det är årets sista dopp.

lördag 18 augusti 2012

Lördags nöje…

imageimageimage

Idag när det ändå var regnigt väder passade vi på att fixa lite saker inför skolstarten. Mejas fötter hade växt så det blev att införskaffa nya inneskor. En ny skolväska följde också med hem. Tjejerna hjälpte sambon att bygga ihop ett parkeringshus till Noah. Massa små saker att klistra på…ett himla pilljobb men Noah blev jättenöjd med slutresultatet.

fredag 17 augusti 2012

Sommar sommar sommar!

image

Värme håller i sig och idag är det äntligen fredag! Nu blir det att ladda batterierna i helgen inför en tuff kommande vecka då sambon är bortrest i tre dagar. En vecka som innefattar två kvällsmöten, 2 samtal med nya föräldrar och många inskolningar på jobbet där två ordinarie är borta. Meja börjar ettan och ska ta sig på kort andra dagen. Måste kolla igenom om det behöver inhandlas något nytt till skolstarten. Ingen får bli sjuk utan allt ska flyta på som vanligt.

torsdag 16 augusti 2012

Imorgon kommer hon!

DSC_4330

Våran stumpa som har varit hos mormor och Arne sen i måndags. En riktig hjälpreda som har varit med och laga mat. Badat, löst korsord och bara myst. Meja har lärt sig att göra luftmaskor berättade hon precis i telefon. Hon vill inte riktigt hem ännu men vi längtar.

Egen odling…

DSC_4384

Andra tomaten är mogen och smakade gudomligt.

lördag 11 augusti 2012

18 grader i vattnet och ljummet i luften…

imageimageimageimageimageimageimage

Idag tog vi en tur till sommarstället i Rimforsa tillsammans med min mamma och Arne. Trappan behövs ses över och ordnas till och Arne som tidigare varit murare har erbjudit sin hjälp. Mormor provade den härligt knarriga trä gungan och Rasmus hade massor av träd att lukta på. En härlig eftermiddag med gott fika. Noah såg till att Rasmus hade vatten att dricka och sprang efter honom med vattenskålen.

image

Ett snabbt stopp i mataffären blev det där Meja och sambon köpte god plockmat till middag.

image

Eftersom kvällen fortfarande var ljummen gick vi ut och strålande samman med våra grannar. När barnen busade som bäst kom snälle Birger ut och bjöd på vin. Härligt med spontana gester och god grannsämja.

Ubidu, ja vill va som duuu!

DSC_4266_thumb[2]

fredag 10 augusti 2012

För kärlekens skull…

 

DSC_4283

Utanför fönstret slår våren ut.
Marken blir grön igen.
Allt som var dött, väcks till liv,
det kan också vi.
Så länge vi andas.
Ute till havs styr en fiskebåt.
Längs en fri horisont.
Den gungar så tryggt in mot hamn
som jag i din famn.
Så länge vi älskar.
Det är för oss solen går opp.
Lyser som guld, för kärlekens skull
Solen går upp, så oskuldsfull
Lyser på oss för kärlekens skull.
Högt på ett berg står en katedral,
och pekar upp mot skyn.
Men det är för himlen i dig,
och jorden i mig
Vi älskar varandra.
Det är för oss solen går opp.
Lyser som guld, för kärlekens skull
Solen går upp, så oskuldsfull
Lyser på oss för kärlekens skull.
---
Lyser som guld, för kärlekens skull
Lyser på oss, för kärlekens skull

Ted Gärdestad

torsdag 9 augusti 2012

Systra mi…

DSC_4333

Ikväll var det Noah som bestämde att Meja skulle läsa för honom innan han somnade. Åh vad det värmer mammahjärtat att se dessa två ligga tätt intill varandra. Storasyster så stolt att få läsa och lillebror så nöjd att få var nära. Nu vill Meja läsa varje kväll och det är jättebra träning tycker vi.

En liten kille med stark vilja…

DSC_4250

Pappa var med barnen i en leksaksaffär häromdagen. Det var sista gången lillebror fick följa med tyckte pappa, då han envist och högljutt ville stanna kvar vid de stora leksaksbilarna i entrén. När Noah inte får som han vill blir han som förbytt så det gäller att inte ge med sig.

tisdag 7 augusti 2012

Första klassare…

DSC_4158

Tänk om mindre än två veckor börjar Meja riktiga 1:an. Hon får en ny fröken som heter Maria och både gamla och nya klasskamrater.

måndag 6 augusti 2012

En övernattningsgäst…

DSC_4320DSC_4332DSC_4325DSC_4322

När jag kom hem från jobbet var kusin Ida här och hon ville sova över. Det blir premiär i Mejas nya våningssäng. Ida har varit i England i 3 veckor och hade köpt med sig Jelly Beans i 36 olika smaker. Tjejerna började genast sortera upp i färg och jag fick chansen att provsmaka.

lördag 4 augusti 2012

De sista semesterdagarna…

DSC_4265

Nu njuter jag med mina älsklingar de två sista dagarna innan allvaret börjar och jag börjar jobba igen. 8 veckors semester har gått skrämmande fort…men vad är det man brukar säga att det går fort när man har roligt. Roligt har vi haft och sköna dagar med nära och kära.

fredag 3 augusti 2012

Fint återseende i Skåne…

DSC_4314

I Malmö fick vi bekanta oss med Nils och Johannas lille Anders. Han åt, bajsade och kräktes mest hela tiden precis som bebisar brukar göra. En fika blev det i deras fina hus.

image

Hos lilla Alice och föräldralediga Magnus i Bjärred fick vi sedan god grillad lunch och efterrätt innan vi åkte hemåt igår.